Paljud meist ihkavad kaunit juuksepahmakat ning erinevaid viise katsetades on tulemus ikka null. Tasuks aga mõelda enda stressitasemele, mille peamisteks sümptomiteks on väsimus, unehäired, pinged ning närvilisus. Kõrge stressitase võib esineda ka peavalude, liigesevalude ning üldiselt nõrgenenud immuunsüsteemi üle. 

Kuidas aru saada, et juukseid langeb liiga palju välja? 

Päris iga langeva juuksekarva pärast muretseda ei tasu, sest kui päevas langeb välja 50-100 juuksekarva, siis on see täiesti normaalne. Juuksekarvade kasv koosneb 3 tasemest – aktiivne faas, vahefaas ja puhkefaas. Peale viimast faasi langebki juuksekarv välja. 

Juukseid harjates või neid pestes pööra tähelepanu sellele, kui palju juuksekarvu ära tuleb. Kui juuksed langeb välja tavalisest rohkem, tasuks asja lähemalt uurida. Ohumärkideks on ka juuste üldine hõrenemine või tühjad laigud.

Mis põhjustab juuste väljalangemist?

Juuste väljalangemise põhjuseks võib olla mitmeid tegureid. See võib olla seotud traumaga, haigusega või suure elumuutusega. Ka vitamiinipuudus, geenid, stress, juuste liigne töötlemine ning raskemad või kergemad terviseprobleemid võivad olla põhjuseks, miks juuksed muutuvad õhemaks, nõrgemaks ja nende kasv aeglustub.

Stressi tõttu tekkiv juuste väljalangemine pole küll koheselt märgatav, kuna juuste kasv on häiritud. Kasvutsükli häirimise tõttu võivad juuksed langeda ka kuni pool aastat hiljem välja.  

Kuidas probleem lahendada?

Probleemile lahenduse leidmiseks peaks esmalt proovida leida algallikat. Kui tegemist on vitamiinipuudusega või terviseprobleemiga, siis tasuks arsti poole pöörduda. Küll aga juuste liigse töötlemise ja stressi puhul on võimalik asja lahendada.

Füüsiline aktiivsus, tervislik toitumine ning hea unerežiim on esimesed lahendused, mida proovida, et oma stressitaset vähendada. Lisaks tasub kasutada kvaliteetseid juuksehooldustooteid ning peagi märkad taas muutust paremuse poole.